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제공: Harvard T.H. Chan School of Public Health하버드 T.H. Chan 보건대학원
The Nutrition Source 영양 공급원
Healthy Eating Plate
Updated: June 5, 2017
Published: September, 2011
The Healthy Eating Plate was created by Harvard Health Publishing and nutrition experts at the Harvard School of Public Health. It offers more specific and more accurate recommendations for following a healthy diet than MyPlate, developed by the U.S. Department of Agriculture and the Department of Health and Human Service. In addition, the Healthy Eating Plate is based on the most up-to-date nutrition research, and it is not influenced by the food industry or agriculture policy.
Healthy Eating Plate건강식판
Use the Healthy Eating Plate as a guide for creating healthy, balanced meals—whether served on a plate or packed in a lunch box.건강식판을 접시에 담아 먹든 도시락에 담아 먹든, 건강에 좋은 균형 잡힌 식사를 만들기 위한 가이드로 사용하십시오. Put a copy on your refrigerator to serve as a daily reminder! 매일 상기시켜주는 역할을 하기 위해 냉장고에 복사본을 두어라!
- Make most of your meal vegetables and fruits – ½ of your plate:식사의 대부분을 야채와 과일로 만드세요 – 접시의 ½:
Aim for color and variety, and remember that potatoes don’t count as vegetables on the Healthy Eating Plate because of their negative impact on blood sugar.색과 품종을 목표로 하고, 감자는 혈당에 부정적인 영향을 미치기 때문에 건강한 식판에 야채로 계산되지 않는다는 것을 기억하라.
- Go for whole grains – ¼ of your plate:전곡류(전곡류)로 이동하십시오.
Whole and intact grains—whole wheat, barley, wheat berries, quinoa, oats, brown rice, and foods made with them, such as whole wheat pasta—have a milder effect on blood sugar and insulin than white bread, white rice, and other refined grains.밀, 보리, 밀 베리, 퀴노아, 귀리, 현미, 통밀 파스타와 같이 이 곡물로 만든 음식 등 온전하고 온전한 곡물은 흰 빵, 흰 쌀, 기타 정제된 곡물보다 혈당과 인슐린에 더 약한 영향을 미친다.
- Protein power – ¼ of your plate:단백질 파워 – 플레이트의 ¼:
Fish, poultry, beans, and nuts are all healthy, versatile protein sources—they can be mixed into salads, and pair well with vegetables on a plate.생선, 가금류, 콩, 견과류는 모두 건강에 좋고 다재다능한 단백질 공급원이다. 샐러드에 섞일 수 있고, 접시에 있는 야채와 잘 어울릴 수 있다. Limit red meat, and avoid processed meats such as bacon and sausage. 붉은 고기를 제한하고 베이컨과 소시지 같은 가공육은 피한다.
- Healthy plant oils – in moderation:건강한 식물성 오일 – 적당히:
Choose healthy vegetable oils like olive, canola, soy, corn, sunflower, peanut, and others, and avoid partially hydrogenated oils, which contain unhealthy trans fats.올리브, 카놀라, 콩, 옥수수, 해바라기, 땅콩 등 건강에 좋은 식물성 오일을 선택하고, 건강에 좋지 않은 트랜스 지방을 함유한 부분 수소화 오일은 피한다. Remember that low-fat does not mean “healthy.” 저지방이 "건강하다"는 뜻이 아니라는 것을 기억하라.
Skip sugary drinks, limit milk and dairy products to one to two servings per day, and limit juice to a small glass per day.설탕이 든 음료는 건너뛰고 우유와 유제품은 하루 1~2인분으로 제한하고 주스는 작은 잔으로 제한한다.
- Stay active:활성 상태 유지:
The red figure running across the Healthy Eating Plate’s placemat is a reminder that staying active is also important in weight control.건강식판의 위약품을 가로지르는 붉은 모습은 체중 조절에도 적극성을 유지하는 것이 중요하다는 것을 일깨워준다.
The main message of the Healthy Eating Plate is to focus on diet quality.건강식판의 주요 메시지는 다이어트 품질에 집중하라는 것이다.
- The type of carbohydrate in the diet is more important than the amount of carbohydrate in the diet, because some sources of carbohydrate—like vegetables (other than potatoes), fruits, whole grains, and beans—are healthier than others.식단에서 탄수화물의 종류는 탄수화물의 양보다 더 중요한데, 왜냐하면 일부 탄수화물의 공급원들, 예를 들어 야채, 과일, 통곡물, 콩 등이 다른 것들보다 건강하기 때문이다.
- The Healthy Eating Plate also advises consumers to avoid sugary beverages, a major source of calories—usually with little nutritional value—in the American diet.건강식판은 또한 소비자들에게 미국식 식단에서 칼로리의 주요 원천인 설탕이 든 음료를 피하라고 충고한다.
- The Healthy Eating Plate encourages consumers to use healthy oils, and it does not set a maximum on the percentage of calories people should get each day from healthy sources of fat.건강식판은 소비자들에게 건강에 좋은 기름을 사용하도록 권장하고 있으며, 사람들이 건강한 지방 공급원에서 매일 섭취해야 하는 칼로리의 비율을 최대한으로 정하지는 않는다. In this way, the Healthy Eating Plate recommends the opposite of the low-fat message promoted for decades by the USDA. 이런 식으로 건강식판은 USDA가 수십년간 추진해온 저지방 메시지와는 정반대의 내용을 권고하고 있다.
Your Plate and the Planet당신의 플레이트와 행성
Just as different foods can have differing impacts on human health, they also have differing impacts on the environment.다른 음식들이 인간의 건강에 다른 영향을 미칠 수 있듯이, 그것들은 또한 환경에 다른 영향을 미친다. Food production is a major contributor to greenhouse gas emissions, and it places an enormous demand upon our earth’s natural resources. 식량 생산은 온실 가스 배출의 주요 원인이며, 그것은 지구의 천연자원에 엄청난 수요를 부과한다.
Learn about the impacts of the foods on your plate.음식이 접시에 미치는 영향에 대해 배우십시오.
Your questions answered질문에 답변하셨습니다.
Are the relative sizes of the Healthy Eating Plate sections based on calories or volume?건강식판 섹션의 상대적인 크기는 칼로리 또는 부피를 기준으로 하는가?
The Healthy Eating Plate does not define a certain number of calories or servings per day from each food group. 건강식판은 각 식품군에서 하루 일정량의 칼로리나 서빙을 규정하지 않는다. The relative section sizes suggest approximate relative proportions of each of the food groups to include on a healthy plate. 상대적 섹션 크기는 건강한 접시에 포함할 각 식품군의 대략적인 상대적 비율을 나타낸다. They are not based on specific calorie amounts, and they are not meant to prescribe a certain number of calories or servings per day, since individuals’ calorie and nutrient needs vary based on age, gender, body size, and level of activity. 특정 칼로리 양을 기준으로 하지 않으며, 연령, 성별, 신체 크기, 활동 수준에 따라 개인의 칼로리 및 영양소 요구량이 다르기 때문에 하루 일정량의 칼로리 또는 서빙을 처방하는 것을 의미하지 않는다.
How can I apply this guide if I don’t eat my meals from a single plate?한 접시에 밥을 먹지 않으면 어떻게 이 가이드를 적용할 수 있을까?
As the name suggests, the Healthy Eating Plate is visualized as a single plate, however it can be used as a guide for creating healthy, balanced meals—no matter which type of dishware is used!이름에서 알 수 있듯이, 건강식판은 하나의 접시로 시각화되지만, 어떤 종류의 식기류를 사용하든, 건강하고 균형 잡힌 식사를 만들기 위한 지침서로 사용될 수 있다!
- For example, while you wouldn’t consume soup on a plate—you can consider the relative sizes of each section when choosing what to add to the pot before serving in a bowl: make about half of your ingredients a variety of colorful vegetables (carrots, celery, spinach, tomatoes, sautéed in olive oil), and the other half a mix of whole grains (such as 예를 들어, 접시에 수프를 담아서 먹지는 않을 것이다. 그릇에 담기 전에 냄비에 무엇을 넣어야 할지 선택할 때 각 부분의 상대적인 크기를 고려할 수 있다: 재료의 약 절반을 다채로운 야채(당근, 셀러리, 시금치, 토마토, 올리브 오일에 볶아 놓은 것)와 나머지 절반은 통곡물을 섞은 것(예: farro) and a healthy protein (such as beans).farro)와 건강한 단백질(콩 등).
- Or maybe you’re eating your meal in courses, or as multiple dishes in smaller sizes: a plate of grilled fish over brown rice; a green side salad filled with veggies; and some fruit for a sweet end to the meal.아니면 코스에서 식사를 하거나, 작은 크기의 여러 가지 요리로서, 즉 현미밥 위에 구운 생선 한 접시, 야채로 가득 찬 녹색 곁들임 샐러드, 그리고 달콤한 식사를 위한 약간의 과일들을 먹을 수도 있다.
- Portioning a meal into separate components is also common when packing a lunchbox—especially for kids.도시락을 포장할 때, 특히 어린이들을 위한 별도의 구성품으로 식사를 나누는 것도 일반적이다.
There are many cultures around the world in which people may not eat their meals from a plate.세계에는 사람들이 접시에서 식사를 하지 않는 문화가 많이 있다. Although our translations of this guide maintain the single-plate graphic, we encourage its use for creating healthy, balanced meals in context of cultural and individual customs and preferences. 본 안내서의 번역본은 단판 그래픽을 유지하지만, 우리는 문화적이고 개별적인 관습과 선호에 따라 건강하고 균형 잡힌 식사를 만들기 위해 사용을 권장한다.
What about alcohol?술은? Isn’t alcohol supposed to be good for you in small amounts? 술은 소량으로도 몸에 좋지 않을까?
For some people, moderate alcohol consumption can offer health benefits, whereas for others alcohol may pose risks. 일부 사람들에게 적당한 알코올 섭취는 건강상의 이점을 제공할 수 있는 반면, 다른 사람들에게는 알코올이 위험을 일으킬 수 있다. Learn more about the risks and benefits of alcohol. 알코올의 위험과 이점에 대해 자세히 알아보십시오.
Who created the Healthy Eating Plate?누가 건강한 식판을 만들었을까?
The Healthy Eating Plate, created by nutrition experts at the Harvard T.H. Chan School of Public Health and editors at Harvard Health Publications, was designed to address deficiencies in the U.S. Department of Agriculture (USDA)’s MyPlate.하버드 T.H. Chan 보건대학의 영양 전문가와 하버드 보건 간행물의 편집자들이 만든 건강식판은 미국 농무부의 마이플레이트(MyPlate)의 부족한 점을 해결하기 위해 고안되었다. The Healthy Eating Plate provides detailed guidance, in a simple format, to help people make the best eating choices. 건강식판은 사람들이 최고의 식단을 선택할 수 있도록 간단한 형식으로 상세한 안내를 제공한다.
The Healthy Eating Plate is based exclusively on the best available science and was not subjected to political or commercial pressures from food industry lobbyists.건강식판은 이용 가능한 최고의 과학을 독점적으로 기반으로 하며, 식품 산업 로비스트들로부터 정치적 또는 상업적 압력을 받지 않았다. Learn more about how the Healthy Eating Plate compares to the USDA’s MyPlate. 건강식판이 USDA의 MyPlate와 어떻게 비교되는지 자세히 알아보십시오.
What about the Healthy Eating Pyramid?건강한 먹는 피라미드는 어떨까? Will it be going away? 없어질까?
Generations of Americans are accustomed to the food pyramid design, and it’s not going away. 미국인들의 세대는 음식 피라미드 디자인에 익숙해 있고, 그것은 사라지지 않고 있다. In fact, the Healthy Eating Pyramid and the Healthy Eating Plate complement each other. 사실, 건강한 먹는 피라미드와 건강한 먹는 판은 서로를 보완한다. See how you can use the Healthy Eating Pyramid as a guide for your grocery shopping list. 건강식 피라미드를 식료품 쇼핑 목록의 가이드로 사용하는 방법을 확인하십시오.
Will following the Healthy Eating Pyramid and Healthy Eating Plate guidelines really make me healthier?건강한 먹방 피라미드와 건강한 먹방 지침을 따르면 정말 나를 더 건강하게 만들 수 있을까?
According to research done at Harvard Chan School of Public Health and elsewhere [1-3], following the guidelines presented through the Healthy Eating Pyramid and Healthy Eating Plate can lead to a lower risk of heart disease and premature death: 하버드 Chan School of Public Health와 다른 곳에서 행해진 연구에 따르면 [1-3] 건강식 피라미드와 건강식판을 통해 제시된 지침에 따라 심장병과 조기 사망의 위험이 낮아질 수 있다.
- In the 1990s, the USDA’s Center for Nutrition Policy and Promotion created the Healthy Eating Index “to measure how well American diets conform to recommended healthy eating patterns.”1990년대에, USDA의 영양 정책 및 촉진 센터는 "미국 식단이 권장되는 건강한 식습관에 얼마나 잘 부합하는지 측정하기 위해" 건강 식생활 지수를 만들었다. [4] A score of 100 meant following the federal recommendations to the letter while a score of 0 meant totally ignoring them. [4] 100의 점수는 편지에 대한 연방의 권고를 따르는 것을 의미하고, 0의 점수는 완전히 무시하는 것을 의미한다.
- To see how well the principles embodied in the Healthy Eating Pyramid stacked up against the government’s advice, researchers at the Harvard Chan School of Public Health created an Alternate Healthy Eating Index with a scoring system similar to the USDA’s index.'건강한 식습관'에 구현된 원리가 정부의 조언에 얼마나 잘 맞는지 보기 위해 하버드대 공중보건대학의 연구원들은 USDA 지표와 유사한 점수 체계를 가진 '대체 건강한 식생활 지수'를 만들었다. They then compared the two indexes, using information about daily diets collected from more than 100,000 female nurses and male health professionals taking part in two long-term studies. 그리고 나서 그들은 두 가지 장기 연구에 참여하는 10만 명 이상의 여성 간호사와 남성 건강 전문가들로부터 수집된 일상 식단에 대한 정보를 사용하여 두 가지 지수를 비교했다.
- The eleven components assessed by the Alternate Healthy Eating Index were dairy products; vegetables; fruit; nuts & seeds; bread/grains; meat, poultry & fish; cholesterol; fat; sodium; alcohol; and multivitamins.대체 건강식지수가 평가한 11가지 성분은 유제품, 채소, 견과류, 씨앗, 빵/곡물, 고기, 가금류 & 생선, 콜레스테롤, 지방, 알코올, 종합비타민이었다.
- Men who scored highest on the USDA’s original Healthy Eating Index (meaning their diets most closely followed federal recommendations) reduced their overall risk of developing heart disease, cancer, or other chronic disease by 11% over 8 to 12 years of follow-up compared to those who scored lowest.USDA의 원래 건강한 식생활 지수에서 가장 높은 점수를 받은 남성들(연방 권장사항을 가장 잘 따르는 식단을 의미함)은 8~12년 동안의 후속 조치 기간 동안 최저 점수를 받은 남성들에 비해 심장병, 암, 기타 만성 질환에 걸릴 위험이 11% 감소하였다. Women who most closely followed the government’s recommendations were only 3% less likely to have developed a chronic disease. 정부의 권고를 가장 잘 따르는 여성들은 만성 질환에 걸릴 확률이 3%에 불과했다. [5] [5]
- In comparison, scores on the Alternate Healthy Eating Index did appear to correlate more closely with better health in both sexes.이에 비해, 대체 건강식지수의 점수는 두 성별의 더 나은 건강과 더 밀접하게 상관관계가 있는 것으로 나타났다. Men with high scores (those whose diets most closely followed the Healthy Eating Pyramid guidelines) were 20% less likely to have developed a major chronic disease than those with low scores. 높은 점수를 받은 남성들(건강한 식습관 피라미드 지침을 가장 잘 따르는 남성들)은 낮은 점수를 받은 남성들보다 주요 만성 질환에 걸릴 확률이 20% 낮았다. Women with high scores lowered their overall risk by 11%. 점수가 높은 여성은 전체 위험도를 11% 낮췄다. Men whose diets most closely followed the Healthy Eating Pyramid lowered their risk of cardiovascular disease by almost 40%; women with high scores lowered their risk by almost 30%. '건강한 식습관'을 가장 많이 따라 하는 다이어트를 한 남성은 심혈관 질환의 위험을 거의 40% 낮췄고, 높은 점수를 받은 여성은 거의 30%까지 낮췄다.
- In a 2014 study looking at trends in diet quality among adults in the U.S., researchers using the Alternate Healthy Eating Index found that there was steady improvement from 1999 to 2010, but that overall dietary quality remains poor.미국 성인의 식생활 질 추이를 살펴본 2014년 연구에서 대체건강식지수를 이용한 연구자들은 1999년부터 2010년까지 꾸준한 개선이 있었지만 전반적인 식생활 질은 여전히 저조한 것으로 나타났다. [6] [6]
Two studies offer further evidence of the disease prevention benefits that accrue from following a diet similar to one based on the Healthy Eating Pyramid:두 가지 연구는 건강식 피라미드에 근거한 것과 유사한 식단을 따른 질병 예방 혜택에 대한 추가적인 증거를 제공한다.
- A study that tracked 7,319 British civil servants for 18 years found that men and women with the highest scores on the Alternate Healthy Eating Index had a 25% lower risk of dying from any cause, and a 42% lower risk of dying from heart disease, than people with the lowest scores.영국 공무원 7,319명을 18년간 추적한 연구결과에 따르면, 대체건강식생활지수에서 가장 높은 점수를 받은 남녀는 가장 낮은 점수를 받은 사람보다 어떤 원인으로든 사망할 위험이 25%, 심장질환으로 사망할 위험이 42% 낮았다. [3] [3]
- Another observational study in 93,676 post-menopausal women found that following a Healthy Eating Pyramid-style diet (as measured by adherence to the Alternative Healthy Eating Index) was superior to following a low-fat diet at lowering cardiovascular disease and heart failure risk.폐경 후 여성 9만3,676명을 대상으로 한 또 다른 관찰 연구는 (대안 건강한 식생활 지수를 준수하여 측정했을 때) 건강한 먹는 피라미드식 식단을 따르는 것이 심혈관 질환과 심부전 위험을 낮추는데 있어 저지방 식단을 따르는 것보다 우월하다는 것을 발견했다. [1] [1]
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References참조
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- Belin RJ, Greenland P, Allison M, Martin L, Shikany JM, Larson J, Tinker L, Howard BV, Lloyd-Jones D, Van Horn L.벨린 RJ, 그린란드 P, 앨리슨 M, 마틴 L, 시카니 JM, 라슨 J, 팅커 L, 하워드 BV, 로이드 존스 D, 밴 혼 L. Diet quality and the risk of cardiovascular disease: the Women’s Health Initiative (WHI). 식단의 질과 심혈관 질환의 위험: 여성 건강 이니셔티브(WHI) The American journal of clinical nutrition. 2011 May 25;94(1):49-57. 미국 임상 영양학 저널. 2011년 5월 25일;94(1):49-57.
- McCullough ML, Feskanich D, Stampfer MJ, Giovannucci EL, Rimm EB, Hu FB, Spiegelman D, Hunter DJ, Colditz GA, Willett WC.McCullough ML, Feskanich D, Stampfer MJ, Giovanucci EL, Rim EB, Hu FB, Spiegelman D, Hunter DJ, Colditz GA, Willett WC. Diet quality and major chronic disease risk in men and women: moving toward improved dietary guidance. 남성과 여성의 식단 품질과 주요 만성 질환 위험: 식단 지침 개선으로 이동. The American journal of clinical nutrition. 미국 임상 영양학 저널. 2002 Dec 1;76(6):1261-71. 2002년 12월 1일:76(6):1261-71.
- U.S. Department of Agriculture and Center for Nutrition Policy and Promotion, The Healthy Eating Index (PDF), 1995.미국 농무부 및 영양 정책 및 홍보 센터, 건강한 식생활 지수(PDF), 1995.
- Continuous Update Project Report Summary.프로젝트 연속 업데이트 보고서 요약. Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Colorectal Cancer, 2011. 식품, 영양, 신체 활동 및 대장암 예방, 2011.
- Wang DD, Leung CW, Li Y, Ding EL, Chiuve SE, Hu FB, Willett WC.Wang DD, Leung CW, Li Y, Ding EL, Chiuve SE, Hu FB, Willett WC. Trends in dietary quality among adults in the United States, 1999 through 2010. 미국 성인의 식생활 질 동향, 1999년부터 2010년까지. JAMA internal medicine. 자메이카 내과. 2014 Oct 1;174(10):1587-95. 2014년 10월 1일:174(10):1587-95.
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Healthy Eating Plate Translations건강한 식판 번역
- طبق الأكل الصحي (Arabic)طبققللل ( ( ((아랍어)
- Osasungarri Jateko Platera (Basque)오사성가리 자테코 플라테라 (바스크)
- Tanjir Zdrave Ishrane (Bosnian)탄지르 즈드라브 이스란 (보스니아어)
- El Plat Saludable (Catalan)엘 플랫 살루더블(카탈란)
- 健康饮食餐盘 (Chinese – Simplified)健康饮食餐盘 (Chinese – Simplified)
- 健康飲食餐盤 (Chinese – Traditional)健康飲食餐盤 (Chinese – Traditional)
- Tanjur Zdrave Prehrane (Croatian)탄주르 즈드라브 프레흐란(크로아티아어)
- Den Sunde Tallerken (Danish)덴 선데 히스테켄 (다니쉬)
- Gezonde Voeding Bord (Dutch)게존드 보데드 보르드 (더치)
- Healthy Eating Plate (English)건강식판(영어)
- بشقاب غذای سالم (Farsi)بشقبببی ( ( ( ((파르시)
- L’Assiette Santé (French – Canada)라시엣 산테(프랑스어 – 캐나다)
- Der Gesunde Teller (German)데르 게순데 텔러(독일어)
- Πιάτο Υγιεινής Διατροφής (Greek)πιάοοοςςςςςδ Δδα ( ( ( ( ((그리스어)
- Plat Manje ki Bon pou Lasante (Haitian Creole)플라트만제키본푸우라산떼 (하이톈 크리올)
- Ingantaccan Tsarin Abinci (Hausa)잉간타칸차린아빈치 (하우사)
- स्वस्थ भोजन की थाली (Hindi)स्सथथथथथ ( ( ( ( ( ( ((힌디)
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- Il Piatto del Mangiar Sano (Italian)일피아트토델망기아사노(이탈리아어)
- 健康的な食事プレート (Japanese)健康的な食事プレート (Japanese)
- 한 끼 건강식 (Korean)한 끼 건강식 (Korean)
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- Tарелка Здорового Питания (Russian)ааааааа п п п п п п п ( ((러시아어)
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- El Plato para Comer Saludable (Spanish)엘 플라톤 파라 코머 살루더블 (스페인어)
- El Plato para Comer Saludable (Spanish – Spain)El Plato para Comer Saludable (스페인어 – 스페인어)
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"These results show that higher intake of healthy plant-based foods may help reduce long-term stroke risk, and that… https://t.co/x2SH4a2qII "이러한 결과는 건강한 식물 기반 식품의 섭취가 장기 뇌졸중 위험을 줄이는 데 도움이 될 수 있다는 것을 보여준다. https://t.co/x2SH4a2qII
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RT @HarvardCCHANGE: Reducing #foodwaste is good for your wallet and reduces harmful greenhouse gases that come from food rotting in landfil… RT @하버드CCHANGE: #음식쓰레기를 줄이면 지갑에 좋고, 음식물쓰레기가 땅속에서 썩어 나오는 유해한 온실가스를 줄인다…
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RT @HarvardChanSPH: March is #NationalNutritionMonth.RT @HarvardChanSPH: 3월은 #전국영양월이다. Explore the Healthy Living Guide from @HSPHNutrition for tips on sleep, staying activ… @HSPHNut delocation의 건강한 생활 가이드에서 수면, 활동 유지에 대한 팁을 알아보십시오.
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Does an immune-boosting diet exist?면역력을 높이는 식단이 존재하는가? How much sleep do we need? 우리에게 필요한 잠은 얼마나 될까? Our Healthy Living Guide explores the research behin… https://t.co/HcI6r4bXRh 우리의 건강한 생활 가이드는 연구를 탐구한다… https://t.co/HcI6r4bXRh
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RT @HarvardCCHANGE: Happy #NationalNutritionMonth!RT @하버드CCHANGE: 해피 #국민영양월! A great way to take #ClimateAction is to shift our food systems and diets to be healthy… #ClimateAction을 복용하는 가장 좋은 방법은 우리의 음식 시스템과 식단을 건강하게 바꾸는 것이다.
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원문
Men with high scores (those whose diets most closely followed the Healthy Eating Pyramid guidelines) were 20% less likely to have developed a major chronic disease than those with low scores.
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